preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bedenica

 > Nastava  > 4.b_razred
4.b razred

Dragi četvrtaši,

molim vas da redovito pratite Školu na Trećem i učiteljicu Gordanu. Uz školu na televiziji dobivat ćete i ovdje zadatke za rješavanje. 
Trudite se što više. Ova situacija je svima nova, neće nam uvijek biti lako, no usredotočite se na zadatke i radite najbolje što možete.
Vjerujem u vas!smiley
učiteljica Martina 
 

zadaci za učenike

Link za besplatan broj časopisa SMIB - https://online.fliphtml5.com/kzpyj/homn/

22.5.2020.

Dragi učenici, pripremite školske torbe, riješite jučerašnju zadaću tko još nije i odmorite se.

Vidimo se u ponedjeljak ujutro! 🙂 

21.5.2020.

HRVATSKI JEZIK

Riješite kviz i ponovite pisanje pridjeva izvedenih od vlastitih imena. Pazite! Ako posvojni pridjev izveden od vlastitog imena završava na -ški, -čki ili -ćki piše se malim početnim slovom, ali ako se radi o imenu gore, toplica i sl. riječ se piše velikim početnim slovom. Nakon svakog zadatka provjerite rješenje i rečenicu prepišite u bilježnicu (naslov je Ponavljanje).

MATEMATIKA

Osmislite i u bilježnicu zapišite 5 zadataka riječima u kojima ćete koristiti pojmove pribrojnik, zbroj, umanjenik, umanjitelj, razlika, faktori, umnožak, djeljenik, djelitelj i količnik. Potom riješite te zadatke. (poslati)

PRIRODA I DRUŠTVO

Ponovno pročitajte tekst pod naslovom more i proučite sliku. Riješite zadatke na 34. str. u radnoj bilježnici. (poslati)

20.5.2020.

HRVATSKI JEZIK

Pročitajte tekst Najljepše je na Hvaru. Riješite kviz

MATEMATIKA

Riješite 15. - 18. zadatak na 119./120. str. u ranoj bilježnici (poslati).

PRIRODA I DRUŠTVO

Pročitajte tekst pod naslovom More na 44. i 45. str. u udžbeniku. Odgovorite u bilježnicu potpunim rečenicama na pitanja ispod teksta (poslati).

19.5.2020.

HRVATSKI JEZIK

Pročitajte priču Mačka Keki na 33. str. u udžbeniku. U bilježnicu napišite naslov i odgovorite potpunim rečenicama na prvih 5 pitanja uz tekst.

MATEMATIKA

Riješite 12., 13. i 14. zadatak na 119. str. u radnoj bilježnici (poslati).

PRIRODA I DRUŠTVO

Ponovite nastavne sadržaje uz naslov Životna zajednica šume. Riješite kviz.

LIKOVNA KULTURA

Pogledajte video u kojem se nalazi likovni zadatak. Rad pošaljite na pregled do sljedećeg utorka.

18.5.2020.

HRVATSKI JEZIK

Pročitajte pjesmu Ništa zato što si malen, cvijete na 188. str. u udžbeniku. U bilježnicu napišite naslov i riješite 1. zadatak iz zelenog okvira (prva točkica). Potrebno je odgovoriti na sva pitanja iz zadatka. Riješite 131. str. u radnoj bilježnici. (poslati)

TZK

Počnite pripremati svoje poligone. 😊


Engleski jezik

Dragi učenici (i roditelji),

zbog različitih izdanja radne bilježnice došlo je do pogreške u zadavanju domaće zadaće i zadataka u radnoj bilježnici u lekciij Science Report: The Weather.

Priložila sam dokumente s prikazom stranica radne bilježnice (64, 65, 66) na kojima sam naznačila zadatke koji se moraju riješiti. Zadaci su označeni znakom X. 

Oprostite na zabuni. 

LP, 

Teacher Maja 

 

 

Hello 4th Grade!

I hope you are well. Nadam se da ste svi dobro.

Here you will find tasks for English class. Ovdje ćete naći zadatke za engleski jezik. 

Send your homework to these emails. Slike domaćih zadaća šaljete na mail maja.loborec1@skole.hr ili loborec.maja210@gmail.com.

Ako imate pitanja u vezi zadataka ili domaće zadaće možete ih postaviti na već navedenim e-mail adresama ili zamoliti stariju braću ili sestre da mi pošalju privatnu poruku na aplikaciji Yammer.

Do your best!

Teacher Maja Loborec

P.S. Ako želite nešto više, na ovoj poveznici https://www.youtube.com/user/StorylineOnline/videos možete poslušati puno dječjih priča i slikovnica na engleskom jeziku.

 

 


Glazbena kultura

 

petak, 22. svibnja 2020.


Priloženi dokumenti:
Obriši dokument trim.D547286D-B757-4016-9521-CC04104E7C3F.MOV trim.D547286D-B757-4016-9521-CC04104E7C3F.MOV

Dragi četvrtaši danas u petak, 22. svibnja, ćete poslušati ovaj kratki video (priloženi dokument🔝🔝🔝) a potom simfonijsku priču Peća i vuk Sergeja Sergejeviča Prokofjeva na slijedećoj poveznici https://youtu.be/z30b2soaQY4
Za zadaću imate vremena do slijedećeg sata. Od vaših zadaća ću složiti mali projekt, pa prilikom fotografiranja pokušajte napraviti što bolju i kvalitetniju fotografiju. Srdačno vas pozdravlja vaša učiteljica. 🤗🤗🤗

 

petak, 15. svibnja 2020.Dragi četvrtaši,

danas u petak, 15. svibnja, ćete pogledati video lekciju o notama https://youtu.be/RaM49Zk1b_Q

zadatak je pozorno odgledati lekciju te pokušati izvježbati poznavanje nota i sviranje ljestvice preko digitalnih alata koji se spominju u video lekciji. Na poveznice koje se spominju u video-lekciji ćete ići tako što ćete ih upisati u tražilicu pretraživača. Ukoliko ste vježbali sviranje sa čašama ili ste se okušali u snimanju u privatnu poruku mi pošaljite radove kako bi vas mogla nagraditi s pokojom peticom. Možete snimiti ekran ili samo ručice kako sviraju. Ukoliko ima kakvih nejasnoća stojim vam na raspolaganju. Svako dobro vaša učiteljica❣❣❣


 

petak, 08. svibnja 2020.

Dragi moji četvrtaši,

danas u petak, 08. svibnja, ćete pogledati video lekciju o pjesmi s čašama tzv. cup song i pjesmi O, Suzana https://youtu.be/JFKzCD9Snvo zadatak je pozorno odgledati lekciju te pokušati samostalno zasvirati na čašama i zapjevati. Detaljniji kraći video kako naučit svirat na čašama naći ćete na slijedećoj poveznici https://youtu.be/Wu7O39Nx_Xk
Na poveznice koje se spominju u video-lekciji ćete ići tako što ćete ih upisati u tražilicu pretraživača. Ukoliko ima kakvih nejasnoća stojim vam na raspolaganju.

Veselo sviranje želi Vam vaša učiteljica❣❣❣
 

 

petak, 24. travnja 2020.


Dragi moji četvrtaši,

danas u petak, 24. travnja, ćete pogledati video lekciju o digitalnim alatima kojima možete i vi stvarati glazbu https://youtu.be/AgSSAbY6VKU zadatak je pozorno odgledati lekciju te pokušati samostalno stvoriti neko glazbeno djelo. Na poveznice koje se spominju u video-lekciji ćete ići tako što ćete ih upisati u tražilicu pretraživača. Ukoliko ima kakvih nejasnoća stojim vam na raspolaganju. Svako dobro vaša učiteljica❣❣❣
 

 

 

petak, 17. travnja 2020.

Dragi četvrtaši,

danas u petak, 17. travnja, ćete pogledati video lekciju o notnim  trajanjima https://youtu.be/xqrrPQLwlyg zadatak je pozorno odgledati zadano te ponoviti iz vaših udžbenika i bilježnica što smo do sada na satu o tome govorili i to naučiti. Još uvijek ne trebate ništa zapisivati. Na poveznice koje se spominju u video-lekciji ćete ići tako što ćete ih upisati u tražilicu pretraživača. Ukoliko ima kakvih nejasnoća stojim vam na raspolaganju.

Sretan Uskrs želi vam vaša učiteljica❣❣❣🐣🐰🐥

 


petak, 03. travnja, 2020.

 

Dragi moji četvrtaši,
danas u petak, 03. travnja, ćemo se pozabaviti glazbenom abecedom i solmizacijom. Sadržaje nalazimo na 54. i 55. stranici udžbenika. Poslušajte glazbene primjere s navedenih stranica i pročitajte tekst o ljestvici. Ne trebate ništa zapisivati u bilježnicu. Kada ste gotovi navedeno ćete utvrditi kroz jedan kviz na poveznici https://quizizz.com/join kada ju otvorite upisat ćete code 240443 za nastavak igre. Prije starta obavezno uključite zvučnike. Imate vremena do slijedećeg sata. Također ako se prijavljujete s nadimkom kojim vas ne mogu prepoznati javite mi ga u privatnoj poruci (Viber, What'up, SMS, Messenger). Hvala.
Rok je do slijedećeg sata. Za bilo kakve nejasnoće, dvojbe, sumnje stojim vam na raspolaganju.
Veselo rješavanje želi vam vaša učiteljica Zrinka! 🎶🎶🎶

 

 

petak, 27. ožujka 2020.
 

Dragi moji četvrtaši,

 

danas u petak, 27. ožujka, ćemo se pozabaviti melodijom, ritmom i C-durskom ljestvicom. S obzirom da smo te sadržaje već radili možete ih se prisjetiti kroz udžbenik na 22. 23. i 25. stranici, kao i kroz vaše bilježnice.

Od novih sadržaja koje nalazimo na 50., 51., 52. i 53. stranici udžbenika skrenut ću vam pozornost na dvije pjesme i dva glazbena primjera, te na C-dursku ljestvicu. Ne trebate ništa zapisivati u bilježnicu.

Sve navedeno utvrdit ćete kroz jedan kratki kviz koji se nalazi na slijedećoj poveznici https://quizizz.com/join

Kada ju otvorite upisat ćete code 501781 za početak kviza. Prije starta obavezno uključite zvučnike.

No trebali bi poslušati sve glazbene primjere i pjesme sa spomenutih stranica kroz vaše CDe ili preko digitalnog udžbenika. Imate vremena do slijedećeg sata.

Veselo rješavanje želi vam vaša učiteljica Zrinka! 🎶🎶🎶


Vjeronauk

Njemački jezik

22. 5. 2020. 

Hallo 4. Klasse,

evo posljednji put komuniciramo na ovaj način. Upute i zadaci za današnji dan su pod ovom poveznicom: https://app.wizer.me/learn/QMHDYM Vidimo se u petak!

20. 5. 2020. 

Hallo 4. Klasse,

danas ponavljamo lekciju. Sve što vam za danas treba, nalazi se pod ovom poveznicom: https://app.wizer.me/learn/5CENLW

Rok je do petka, vremenskog ograničenja nema.

15. 5. 2020. 

Hallo 4. Klasse,

danas učimo upitne rečenice. Sve što vam za danas treba, nalazi se pod ovom poveznicom: https://app.wizer.me/learn/21W3Z2

Rok je do srijede, vremenskog ograničenja nema.

8. 5. 2020. 

Hallo 4. Klasse,

zahvaljujem se svim učenicima (i njihovim roditeljima) koji su riješili „wizer.me“ kviz. Molim i ostale učenike da učine isto. Ostaviti ću još jednom poveznicu  i na kraju objave kratke upute za pristup kvizu. Važno je da svi prođu kroz ovu aplikaciju, jer ćete uskoro preko te aplikacije dobiti zadatke za ocjenu.

Danas imate nešto drugačiji zadatak. U nedjelju je Muttertag (Majčin dan), a tjedan poslije Vatertag (Očev dan), pa ćete onima koji vas najviše vole prirediti jedno malo iznenađenje. Izraditi ćete im jednu čestitku i napisati barem jednu ili dvije rečenice na njemačkom na tu čestitku. Ideje za izradu čestitke i neke rečenice na njemačkom možete pronaći u udžbeniku na 108. i 109. stranici, ali naravno da možete i nešto drugo napraviti. Fotografiju čestitke molim pošaljite na mail.

Upute za kviz: nakon što kliknete na poveznicu https://app.wizer.me/learn/4RSL2E doći ćete do stranice za kviz i tražiti će vas da se ulogirate. Ponuđeni su google, edmodo i sl., ali to ako ne želite slobodno zanemarite. Dovoljno je da u polje za korisničko ime upišete svoje ime i prvo slovo prezimena (ili svoj mail npr. ...@skole.hr). U polje za lozinku izmislite bilo kakvu lozinku i potom možete početi sa kvizom. Kada ste ušli imate 60 minuta da završite i predate kviz. Vrijeme i „tipka“ za slanje kviza se nalaze na dnu stranice.

6. 5. 2020.

Hallo 4. Klasse,

danas učimo dane u tjednu. Upute za rad se nalaze u prezentaciji WOCHENTAGE. Dodatno riješite kviz putem ove poveznice: https://app.wizer.me/learn/BR9OVT

Rok za kviz je do petka, vrijeme za rješavanje kviza (kada ga otvorite) je 60 minuta, iako mislim da će biti potrebno daleko manje.

24. 4. 2020. 

Hallo 4. Klasse,

sve upute i današnji zadaci se nalaze u prilogu pod nazivom "Sport macht Spaß". 

22. 4. 2020.

Hallo 4. Klasse,

sve upute i današnji zadaci se nalaze u prilogu pod nazivom "Sportarten". Za kviz imate rok od 2d i 6h.

17. 4. 2020. 

Hallo 4. Klasse, 

za početak FROHE OSTERN! Sve upute i zadatci za danas su u prilogu pod nazivom FROHE-OSTERN-2 I "Ostern Arbeitsblatt". Kao DZ mi do srijede pošaljite fotografiju radnog listića na moj mail dafhausaufgaben@gmail.com

3. 4. 2020. 

Hallo 4. Klasse, 

sve upute i današnji zadaci se nalaze u prilogu pod nazivom "Zu Hause". Siguran sam da do srijede možete obaviti zadatke. 

27. 3. 2020. 

Hallo 4. Klasse, 

sve upute i današnji zadaci se nalaze u prilogu pod nazivom "Auf dem Spielplatz". 

25. 3. 2020. 

Hallo 4. Klasse, 

sve upute i današnji zadaci se nalaze u prilogu pod nazivom "In der Pause".

 

Dragi učenici 4. razred, 

srdačno vas pozdravlja vaš "Herr". Nadam se da ćemo i na ovaj način zajedo nastaviti dalje uspješno učiti. Svi ćemo se truditi i uvjeren sam da ćemo uspjeti. Za danas sam vam prižio u domente što trebate napraviti. 

Uživajte i ugodan vikend!


Prošli zadaci

15.5.2020.

HRVATSKI JEZIK

Pročitajte životopis književnice Zlate Kolarić-Kišur i pjesmu Riječi. U bilježnicu napišite naslov. Napišite 10 nježnih, toplih, vedrih riječi (10 riječi ukupno). Odgovorite na pitanje: Jesi li nekada nekome uputio/uputila neku tešku, tvrdu riječ? Kome? Jesi li to popravio/popravila? (poslati)

Odigrajte kviz i ponovite vrste riječi. 

PRIRODA I DRUŠTVO

Riješite 33. str. u radnoj bilježnici. U bilježnicu nacrtajte mentalnu mapu i dopunite je prema predlošku u dokumentima (poslati). 

14.5.2020.

HRVATSKI JEZIK

Pročitajte pjesmu (monolog hrasta) na 196. str. u udžbeniku ili još jednom poslušajte video koji sam jučer objavila. Riješite zadatke u radnoj bilježnici na 135. i 136. str. (poslati).

MATEMATIKA

Riješite kviz. Zadatke s kviza rješavajte u bilježnici. Ovu zadaću ne trebate poslati na pregled jer ćete u kvizu vidjeti rješenja.

Leonardo: kviz

PRIRODA I DRUŠTVO

U udžbeniku pročitajte što smo učili o životnoj zajednici šume (42A - 43B). Riješite 32. stranicu u radnoj bilježnici (poslati).

13.5.2020.

HRVATSKI JEZIK

Pogledajte video.

Odaberite i vi jedno stablo. Osluhnite što će vam ispričati. Napišite njegov monolog (poslati).

MATEMATIKA

Riješite 4. - 8. zadatak u radnoj bilježnici na 117. i 118. str. (poslati).

12.5.2020.

HRVATSKI JEZIK

Pročitajte pjesmu Pozdrav šumi na 70. str. u udžbeniku. Vježbajte čitati pjesmu prema uputi pčelice u zelenom okviru (prva točka). Usmeno odgovorite na pitanja uz tekst. 

Napišite činkvinu, tema je šuma, kao i prvi stih činkvine. Činkvina je pjesma od 5 stihova. Upute za pisanje činkvine:

ŠUMA

-2 pridjeva

-3 glagola

- stih sastavljen od 4 riječi (izrazite osjećaje vezane uz šumu)

- 1 riječ kojom ćete sažeti bit teme

(poslati)

MATEMATIKA

Riješite 1., 2. i 3. zadatak na 117. str. u radnoj bilježnici (poslati). 

LIKOVNA KULTURA

Napravite dvorac ili crkvu od kartonske ambalaže (kartoni, kutijice od čaja, lijekova...). Dopušteno je korištenje svih materijala koje imate kod kuće (flomasteri, kolaž-papir, bojice i sl.). Pošaljite fotografiju rada do sljedećeg utorka.

Tko još uvijek nije, neka danas pošalje fotografiju prošlog likovnog zadatka. 

11.5.2020.

HRVATSKI JEZIK

Pročitajte tekst pod naslovom Pisanje pisma na 102. str. u udžbeniku. U bilježnicu napišite naslov i prepišite plavo uokvireni tekst iz udžbenika.

Riješite kviz

MATEMATIKA

Pogledajte video. Na videu se nalazi plan ploče koji ćete prepisati u bilježnicu. Riješite 1., 2. i 3. zadatak u udžbeniku na 127. str. (poslati).

PRIRODA I DRUŠTVO

Pročitajte tekst pod naslovom Životna zajednica šume. Iz dokumenta prepišite plan ploče. Ovaj tjedan prošećite s roditeljima do šume i pronađite list hrasta i bukve te ih fotografirajte (poslati).

8.5.2020.

HRVATSKI JEZIK

Pročitajte tekst Majka na 192. str. u udžbeniku. Riješite 133. str. u radnoj bilježnici (poslati).

MATEMATIKA

U bilježnicu napišite naslov Ponavljanje. Odigrajte kviz, zadatke rješavajte u bilježnici (poslati). 

7.5.2020.

HRVATSKI JEZIK I SAT RAZREDNIKA

U nedjelju je Majčin dan. U prilogu je prezentacija koju trebate proučiti. Izradite mami čestitku i pošaljite mi fotografiju čestitke (ako roditelji šalju zadaće nemojte slati prije nedjelje). Naučite recitirati napamet pjesmu Majka i Sunce Tina Kolumbića koja se nalazi na prezentaciji (poslati).

MATEMATIKA

Riješite 115. str. u radnoj bilježnici (poslati). Ako trebate moju pomoć, javite se porukom. 😊

PRIRODA I DRUŠTVO

Izađite na travnjak i promatrajte biljke i životinje. U bilježnicu nacrtajte umnu kartu (mentalnu mapu) u kojoj ćete imenovati biljne i životinjske vrste koje ste primijetili. Neke od njih možete i nacrtati.

6.5.2020.

HRVATSKI JEZIK

Prisjetite se lektire Heidi. Pročitajte ulomak iz romana. Riješite kviz.

MATEMATIKA

Riješite 1., 2., 3. i 4. zadatak na 125. str. u udžbeniku (poslati).

PRIRODA I DRUŠTVO

Riješite 30. i 31. str. u radnoj bilježnici (poslati).

U dokumente sam stavila recept za izradu vodenih boja koje vam mogu poslužiti za Likovnu kulturu.

5.5.2020.

HRVATSKI JEZIK

Plan ploče se nalazi u dokumentu (poslati).

MATEMATIKA

Riješite 3., 4. i 5. zadatak na 113./114. str. u radnoj bilježnici (poslati).

PRIRODA I DRUŠTVO

Pročitajte tekst pod naslovom Životna zajednica travnjaka i proučite sliku na 40./41. str. u udžbeniku. U bilježnicu napišite naslov i odgovorite potpunim rečenicama na prva 4 pitanja ispod teksta.

LIKOVNA KULTURA

Zadatak se nalazi u dokumentu. Pošaljite rad do sljedećeg utorka.

4.5.2020.

HRVATSKI JEZIK

Pročitajte pjesmu Zagreb na 24. str. u udžbeniku. Riješite zadatke u radnoj bilježnici (tko još nije) na 25. str. (poslati). 

Kviz

TZK

Snimite bilo koju tjelesnu aktivnost kojom se bavite u prirodi (poslati). 

30.4.2020.

HRVATSKI JEZIK

Pisano sažeto prepričajte basnu Sretan cvrčak tako da izmijenite kraj. Neka kraj i dalje bude sretan, osmislite još jedan način na koji će cvrčak nadmudriti pauka (poslati).

MATEMATIKA

Riješite 1. i 2. zadatak na 113. str. u radnoj bilježnici (poslati).

PRIRODA I DRUŠTVO

Danas ponavljamo. Riješite križaljke na 17. i 27. str. u radnoj bilježnici.

Pošaljite mi fotografije svoje biljke i postupak sijanja i njege biljke koji ste 8.4.  zapisali u bilježnice (oni koji još nisu). Pošaljite i fotografije 14. i 15. str. radne bilježnice.

SAT RAZREDNIKA

Pogledajte video o osjećajima i učenju.

29.4.2020.

HRVATSKI JEZIK

Pročitajte basnu Sretan cvrčak na 194. i 195. str. u udžbeniku. Promislite o pouci. U bilježnicu napišite naslov, a zatim potpunim rečenicama  odgovorite na pitanja ispod teksta (poslati). Pišite čitljivim rukopisom i ne žurite. Neka odgovori budu temeljiti.

MATEMATIKA

Riješite preostale zadatke u udžbeniku na 123. str. (poslati).

TJELESNA I ZDRAVSTVENA KULTURA

Riješite kviz u kojem su objedinjeni zadaci iz Hrvatskog jezika, logički zadaci i zadaci vezani uz ples. Nakon svake skupine zadataka dobit ćete broj koji morate upamtiti/zapisati. Na kraju ćete dobivene brojeve upisati kao kod. Sretno!

Prisjetite se valcera kojeg smo plesali u školi. 

28.4.2020.

HRVATSKI JEZIK

Naučite izražajno čitati pjesmu Velik kao dijete (123. str.). Kada uvježbate čitanje, snimite zvučni zapis (poslati). Hoćete li čitati bolje nego u školi? 😊

MATEMATIKA

Riješite 1., 2. i 3. zadatak u udžbeniku na 123. stranici (poslati).

LIKOVNA KULTURA

Budući da ste u školi na TV-u učili o digitalnim fotografijama, vaš je zadatak napraviti fotografiju na temu priroda (poslati). Možete napraviti više fotografija, a zatim odabrati najbolju. Ne uređujte fotografiju ni u kakvim alatima.

27.4.2020.

HRVATSKI JEZIK

Ponovite sadržaje vezane uz stvaran i slikovit opis. Riješite 118. stranicu u radnoj bilježnici (poslati).

MATEMATIKA

Riješite 112. stranicu u radnoj bilježnici (poslati).

PRIRODA I DRUŠTVO

Riješite zadatke na 28. i 29. stranici u radnoj bilježnici. Služite se udžbenikom (poslati).

Složite slagalicu.

24.4.2020.

HRVATSKI JEZIK

Pročitajte tekstove na 160. i 161. stranici u udžbeniku. U bilježnicu napišite naslov Opisivanje i prepišite iz udžbenika definicije stvarnog i slikovitog opisa.

MATEMATIKA

Riješite 111. stranicu u radnoj bilježnici (poslati).

23.4.2020.

HRVATSKI JEZIK

U radnoj bilježnici, na stranici 127. pročitajte zanimljivosti o sredozemnoj medvjedici. Napišite joj pismo, pozovite je da se vrati u Jadran (poslati).

MATEMATIKA

Pogledajte video profesorice Antonije Horvatek do 14. minute.

Riješite zadatke na 121. stranici u udžbeniku (posati).

PRIRODA I DRUŠTVO

Pročitajte tekst pod naslovom Povezanost biljaka i životinja. Prepišite iz dokumenta plan ploče.

SAT RAZREDNIKA

Tko želi može izraditi svoj straničnik s porukom vezanom uz zaštitu okoliša. Straničnike smo već izrađivali u školi. Budite maštoviti. Koristite reciklirane materijale (stare papirnate vrećice, kartonske kutije proizvoda, tkanine i sl.). Pošaljite fotografiju straničnika. 😊

22.4.2020.

HRVATSKI JEZIK

Danas obilježavamo Dan planeta Zemlje. Pročitajte pjesmu Slušaj na 179. str. u udžbeniku. Promislite i riješite zadatke na 126. str. u radnoj bilježnici.

MATEMATIKA

Riješite preostale zadatke u udžbeniku na 119. str. i zadatke na 109. str. u radnoj bilježnici (poslati RB). Morate puno vježbati kako biste naučili pisano dijeliti dvoznamenkastim brojem.

PRIRODA I DRUŠTVO

Riješite 1. i 2. zadatak na 26. str. u radnoj bilježnici (poslati).

21.4.2020.
HRVATSKI JEZIK

U lektiri pročitajte poglavlje Prodavaonica šešira (38. – 41. stranica). 
Ovo je posljednji zadatak iz lektire Esperel, grad malih čuda. Tko želi može pročitati ostatak knjige.
LIKOVNA KULTURA
Danas ćete biti dizajneri. Vaš je zadatak nacrtati skicu šešira za prodavaonicu majstora Zvonka iz Esperela. Radite olovkom i bojicama. (Poslati do sljedećeg utorka.)
MATEMATIKA
U bilježnicu napišite naslov Pisano dijeljenje (572:25). Riješite zadatke koje je učiteljica riješila na ploči na videu od 27. do 42. minute. 
Riješite i 1. i 2. zadatak u udžbeniku na 119. stranici (poslati).
PRIRODA I DRUŠTVO
Pročitajte tekst pod naslovom Život životinja. U bilježnicu napišite naslov i odgovorite potpunim rečenicama na prva 4 pitanja ispod teksta. 

20.4.2020.

HRVATSKI JEZIK

Pročitajte priču Jagode Truhelke Na Dravi.

Kviz

Prepišite i dopunite plan ploče iz dokumenta. (poslati)

Ne zaboravite poslati zadatak iz Likovne kulture!

17.4.2020.

HRVATSKI JEZIK

Danas počinjemo čitati novu lektiru – Esperel, grad malih čuda spisateljice Sanje Lovrenčić. To je zbirka priča koje se mogu čitati neovisno jedna o drugoj (jednostavno možete odabrati poglavlja, odnosno priče koje vam se po naslovu čine primamljivima).

Esperel je gradić koji se, kao i njegovi stanovnici, naizgled ni po čemu ne razlikuje od drugih mjesta. No, Esperel krije mnoge tajne…smiley

Danas ćete zamisliti grad Esperel prema uputi na 9. stranici, a zatim pročitati opis grada na 11. stranici.

U poglavlju Kad je rijeka postala žuta (21.-24. str.) ćete otkriti zbog čeka je rijeka mijenjala boje i jesu li stanovnici uspjeli riješiti taj problem. Ovo poglavlje prepričajte usmeno roditeljima.

PRIRODA I DRUŠTVO

Riješite u radnoj bilježnici zadatke na 24. i 25. stranici. Vi ste već posijali sjeme neke biljke pa ćete samo popuniti tablicu podacima do danas i nastaviti dalje voditi bilješke. (poslati)

16.4.2020.

HRVATSKI JEZIK

Pročitajte priču Priroda na 150. stranici u udžbeniku. U bilježnicu napišite naslov i odgovorite potpunim rečenicama na prvih 6 pitanja uz tekst. Riješite zadatke u radnoj bilježnici na 113. stranici (poslati RB).

MATEMATIKA

Riješite preostale zadatke u udžbeniku na 117. stranici.

PRIRODA I DRUŠTVO

Riješite kviz o uvjetima života bez korištenja udžbenika i bilježnice.

Pročitajte tekst pod naslovom Život biljke na 30. i 31. stranici u udžbeniku. U bilježnicu napišite naslov i odgovorite potpunim rečenicama na prva 4 pitanja uz tekst. Nacrtajte biljku cvjetnjaču i označite njene glavne dijelove (poslati).

15.4.2020.

HRVATSKI JEZIK

Pročitajte dio romana Duh u močvari

Riješite kviz

MATEMATIKA

Danas počinjemo pisano dijeliti dvoznamenkastim brojem. U bilježnicu napišite naslov Pisano dijeljenje (240:20).

Pogledajte postupak pisanog dijeljenja višekratnikom broja 10. Učiteljica Gordana na videu dijeli od 46. minute. U bilježnicu prepišite zadatke koje je učiteljica riješila na ploči, a zatim riješite 1. i 2. zadatak na 117. stranici u udžbeniku. Rješenja zadataka iz udžbenika pošaljite na pregled!

Za sutra još jednom ponovite Prirodu i društvo!

14.4.2020.

HRVATSKI JEZIK

Pogledajte animirani film Posjet iz svemira.

Prepišite plan ploče iz dokumenta te dopunite ono što je potrebno.

MATEMATIKA

Riješite 103. stranicu u radnoj bilježnici. Rješenja pošaljite na pregled.

LIKOVNA KULTURA

Zadatak je napraviti taumatrop. Taumatrop je optička igračka, jedan je od načina animacije. To je papirnata ploča koja sa svake strane sadrži po jedan crtež; kada se pomoću vrpce ploča okreće, gledatelju se čini da vidi jedan crtež s elementima oba crteža.

Sami ćete odabrati motive. Sličice trebate sami nacrtati, ne isprintati! Kada napravite taumatrop i uvježbate animiranje, snimit ćete svoj uradak i poslati mi video. Rok je tjedan dana.

Primjeri:

Ptica u kavezu https://www.youtube.com/watch?v=46Mlr4hvW-E

Riba u akvariju https://www.youtube.com/watch?v=3IZa2aHpnzk

Različiti primjeri https://www.youtube.com/watch?v=vypEOfWjzv8

9.4.2020.

Pokušajte napraviti košaricu po uzoru na onu sa Škole na Trećem. Ako nemate papire u boji, dovoljan vam je bijeli papir koji možete sami obojati.

Video (od 53. minute)

Odmorite se, zaslužili ste! smiley

8.4.2020.

HRVATSKI JEZIK

Pročitajte jedan tekst u Smibu po vašem izboru.

MATEMATIKA

Igra memorije

Kviz - izvođenje više računskih radnji

PRIRODA I DRUŠTVO

U teglicu ili neku drugu posudu posijte sjeme biljke koje imate kod kuće (npr. pšenica, grah, rajčica...). Prisjetite se životnih uvjeta i brinite kako bi biljka narasla. Fotografirajte 1., 10. i 15. dan i u bilježnicu kratko zapišite postupak sijanja i njege biljke. 

7.4.2020.

HRVATSKI JEZIK

Nije kriv, Nada Iveljić

Kviz 

MATEMATIKA

Ponovite pisano dijeljenje na 101. stranici u radnoj bilježnici.

PRIRODA I DRUŠTVO

Pročitajte u udžbeniku što smo učili o uvjetima života (Priroda - Tlo).

LIKOVNA KULTURA

Ovaj tjedan napravite pisanicu tehnikom prema želji. Pročitajte tekst Šarena uskrsna jaja na 178. stranici u čitanci kako biste dobili ideje. 

6.4.2020.

HRVATSKI JEZIK

Basna Kako su se jazavac i zec sudili

Kviz uz basnu

3.4.2020.

HRVATSKI JEZIK

Pročitajte tekst Susjedi koji mi ne daju spavati na 165. i 166. stranici u čitanci. Usmeno odgovorite na pitanja uz tekst.

Napišite opis ptice prema uputi iz dokumeta 3.4.2020..

PRIRODA I DRUŠTVO

Na linku pogledajte pokuse koje izvodi učiteljica (od 32. do 42. minute).

Riješite zadatke na 14. i 15. stranici u radnoj bilježnici. Pokus obavezno izvodite uz odraslu osobu.

2.4.2020.

HRVATSKI JEZIK

Zadaci se nalaze u dokumentu Plan ploče 2.4.2020..

Zabavite se igrajući igru za ponavljanje.

MATEMATIKA

Pročitajte objašnjenje postupka pisanog dijeljenja na 112. stranici u udžbeniku i riješite zadatke na 113. stranici.

PRIRODA I DRUŠTVO

Pročitajte tekst na 26. i 27. stranici u udžbeniku pod naslovom Sastav zraka. Prepišite plan ploče iz dokumenta.

1.4.2020.

HRVATSKI JEZIK

Pročitajte pjesmu Travanjske vijesti na 174. stranici u čitanci. U bilježnicu napišite naslov i odgovorite potpunim rečenicama na pitanja uz tekst. Na 123. stranici u radnoj bilježnici napišite dvije šale. Zabavite se rješavajući kviz uz pjesmu.

MATEMATIKA

Pročitajte objašnjenje postupka pisanog dijeljenja na 110. stranici u udžbeniku i riješite zadatke na 111. stranici.

Ako želite riješite kviz. Tijekom rješavanja kviza računajte u bilježnici.

31.3.2020.

HRVATSKI JEZIK

Pročitajte tekst Pšenica na 50. stranici u udžbeniku. U bilježnicu napišite naslov i odgovorite potpunim rečenicama na pitanja ispod teksta.

MATEMATIKA

Danas ćete ponoviti pisano dijeljenje u skupu brojeva do 1000. Riješite zadatke u radnoj bilježnici na 99. i 100. stranici. Rješenja zadataka pošaljite na pregled.

LIKOVNA KULTURA

Nacrtajte polje pšenice olovkom.

Olovka je likovna tehnika s velikim rasponom tonskih izražajnih mogućnosti. Različitim razinama pritiska olovke dobivamo tamnije i svjetlije tonove. Trag olovke ovisi i o kutu polegnutosti olovke (uspravniji kut daje tanje i oštrije crte, a ako je olovka polegnutija dobivamo plohe).

TZK

Vježbajte! 5 puta zavrtite kolo sreće.

30.3.2020.

HRVATSKI JEZIK

Na 158. stranici u čitanci pročitajte pjesmu Knjiga o proljeću.

U bilježnicu prepišite plan ploče iz dokumenta Plan ploče 30.3.2020..

Ako želite riješite kviz

MATEMATIKA

Zadaci su u dokumentu.

PRIRODA I DRUŠTVO

Plan ploče se nalazi u dokumentu. Riješite zadatke u radnoj bilježnici na 18. stranici.

27.3.2020.

HRVATSKI JEZIK

Zadatak je u dokumentu Plan ploče 27.3.2020.. Prije pisanja sastavka proučite tablicu za vrednovanje.

Radujem se vašim sastavcima! 😊

SASTAVNICE

IZVRSNO

DOBRO

POTREBNO DORADITI

VANJSKA FORMA

  • rukopis
  • čitljivost
  • urednost

 

Rukopis je uredan i čitljiv. Sastavak izgleda uredno.

Rukopis je uglavnom čitljiv, neka slova su neuredno napisana (preko crte ili nepravilno).

Rukopis je u većini neuredan, puno je griješeno i ispravljano. Mnogo slova je nepravilno napisano.

PRAVOPIS

  • veliko početno slovo
  • č, ć, ije, je
  • znakovi na kraju rečenice

Sastavak je napisan pravopisno točno. Ima 1 do 2 pravopisne pogreške.

U sastavku ima 5 ili više pravopisnih pogrešaka.

Sastavak obiluje pravopisnim pogreškama.

MAŠTOVITOST

Sastavak je maštovit i originalan. Odlikuje ga bogatstvo rječnika. Učenik/učenica koristi usporedbe i pridjeve.

Sastavak je maštovit. Rečenice su jednostavne. Učenik/učenica ne koristi usporedbe i pridjeve.

Izražavanje je površno. Rječnik je siromašan. Rečenice počinju istim riječima.

KOMPOZICIJA I TEMA

  • uvod
  • glavni dio
  • završni dio

Kompozicija je jasno vidljiva. Tema je u potpunosti ostvarena.

Nedostaju kompozicijski dijelovi. Tema je uglavnom ostvarena.

Nedostaju kompozicijski dijelovi. Tema nije ostvarena.

MATEMATIKA

U bilježnicu prepišite plan ploče iz dokumenta Plan ploče 27.3.2020.. Riješite zadatke (osim 4.) u radnoj bilježnici na 95. stranici.

26.3.2020.

HRVATSKI JEZIK

Pročitajte tekst Kako se igra voda na 168. stranici u čitanci. Riješite zadatke na 121. stranici u radnoj bilježnici.

MATEMATIKA

Pogledajte video Zadaci: Opseg i površina. Riješite zadatke u radnoj bilježnici na 93. i 94. stranici (sve osim 8. zadatka). Neki zadaci su riješeni u videu!

Rješenja mi pošaljite na pregled.

PRIRODA I DRUŠTVO

Pročitajte tekst pod naslovom Sunce – uvjet života na 18. i 19. stranici u udžbeniku. U bilježnicu odgovorite na prva četiri pitanja iz udžbenika.

25.3.2020.

HRVATSKI JEZIK

Proučite mentalnu mapu u udžbeniku na 172. stranici. Prepišite plan ploče koji se nalazi u dokumentu Plan ploče 25.3.2020..

MATEMATIKA

Riješite 4. i 5. zadatak u udžbeniku na 107. stranici. Rješenja zadataka mi pošaljite na pregled.

PRIRODA I DRUŠTVO

Pročitajte tekst u udžbeniku na 28. i 29. stranici pod naslovom Tlo – uvjet života. Riješite zadatke u radnoj bilježnici na 22. stranici.  Prepišite plan ploče koji se nalazi u dokumentu Plan ploče 25.3.2020..

24.3.2020.

PRIRODA I DUŠTVO

Pročitajte tekst u udžbeniku na 22. stranici pod naslovom Kruženje vode u prirodi.

Riješite 1. i 2. zadatak u radnoj bilježnici na 16. stranici.

LIKOVNA KULTURA

Pogledaj na linku ili u udžbeniku iz Prirode i društva na 23. stranici kruženje vode u prirodi. Na 16. stranici u radnoj bilježnici (3. zadatak) nacrtaj jednostavan crtež kruženja vode u prirodi.

MATEMATIKA

U bilježnicu prepišite plan ploče koji se nalazi u dokumentu Plan ploče Površina, 24.3.2020..

23.3.2020.

HRVATSKI JEZIK

Ponovno pročitaj pripovijetku Voda u mom srcu na 162. i 163. stranici u čitanci. Usmeno sažeto prepričaj tekst. smiley

20.3.2020.

HRVATSKI JEZIK

Pročitajte dva puta tekst Voda u mom srcu u čitanci na 162. i 163. stranici.

Riješite zadatke na linku Voda u mom srcu. Nemojte zaboraviti potpisati se prije nego što mi pošaljete odgovore.

PRIRODA I DRUŠTVO

Pročitajte tekst pod naslovom Voda – uvjet života na 20. i 21. stranici u udžbeniku.

U bilježnicu prepišite plan ploče iz dokumenta Plan ploče Voda, 20.3.2020..

Riješite zadatke u radnoj bilježnici na 12. i 13. stranici. Zadaću iz radne bilježnice pošaljite na pregled.

19.3.2020.

MATEMATIKA

Pogledajte video o površini pravokutnika i kvadrata. Video: Površina pravokutnika i kvadrata

Riješite 1., 2. i 3. zadatak u udžbeniku na 107. stranici. 

PRIRODA I DRUŠTVO

Riješite zadatke u radnoj bilježnici na 8. stranici.

Zadaću ne šaljete na pregled, dobit ćete rješenja po kojima ćete sami ispraviti zadaću iz Matematike i Prirode i društva.

18.3.2020.

HRVATSKI JEZIK

Pročitajte tekst u čitanci na 170. i 171. stranici. U bilježnicu napišite naslov i 10 rečenica u kojima ćete upotrijebiti riječi iz čitanke koje sadrže č, ć, đ i dž.

MATEMATIKA

Kliknite na link i pokrenite Kolo sreće. U bilježnicu napišite naslov Ponavljanje, a zatim riješite zadatke. Zadaću iz Matematike pošaljite na pregled.

Kolo sreće - pravokutnik, kvadrat, opseg

17.3.2020.

HRVATSKI JEZIK

Napišite svome prijatelju poruku o tome kako ste proveli dan. Pišite u bilježnicu.

MATEMATIKA

Kliknite na link i riješite kviz za ponavljanje geometrijskih sadržaja. Tijekom rješavanja kviza zadatke računajte u bilježnici.

Kviz - Opseg pravokutnika i kvadrata

LIKOVNA KULTURA

Izradite padobran pomoću materijala koje imate kod kuće (npr. vrećica, vuna/konac/špaga i spajalica/manja igračka). Rok za izradu padobrana je sljedeći utorak.


Obavijesti
RASPORED SATI
Kurikulum i GPP
Jelovnik

 

Priloženi dokumenti:
Jelovnik - svibanj 2021..docx

Radno vrijeme knjižnice

A tjedan

ponedjeljak

8.30 - 13.30 sati

srijeda

8.30 - 14.30 sati

petak

8.30 - 13.30 sati

B tjedan

utorak

8.00 - 15.00 sati

četvrtak

8.00 - 15.00 sati

Popis lektire

E-nasilje

Nasiljem se ne smatra samo fizički udarac, već i vrijeđanje, omaložavanje i iskorištavanje djece putem interneta. Ukoliko smatrate da ste žrtva elektroničkog nasilja ili pak poznajete takvu osobu ili situaciju, prijavite to klikom na "Crveni gumb".

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 11. 2009.

Ukupno: 345098
Ovaj mjesec: 1931
Danas: 104
CMS za škole logo
Osnovna škola Bedenica / Bedenica 111, HR-10381 Bedenica / os-bedenica.skole.hr / ured@os-bedenica.skole.hr
preskoči na navigaciju